ANSVSA: Rezultatele verificărilor privind reziduurile de pesticide din fructele și legumele de import

fructe_77În perioada 10 septembrie — 16 septembrie 2016, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat 118 de transporturi de produse de origine nonanimală, importate din următoarele țări terțe: Turcia, Argentina, Egipt, China, Ucraina, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Zimbabwe care au însumat o cantitate de 2.358 tone.
Dintre acestea, 46 transporturi au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) și 72 de transporturi în Posturile de Inspecție la Frontieră: Constanța Nord, Constanța Sud, Galați, Albița, Moravița.
Din fructele și legumele verificate: ardei gras, roșii, fasole, lămâi, struguri, portocale, pomelo, prune, smochine, rodii, piersici, mere, gutui, avocado, usturoi au fost prelevate probe în vederea analizării în laborator pentru determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide.
Au fost prelevate și analizate 26 de probe la care nu s-au înregistrat depășiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole