26 octombrie 2021 - 05:57

ANSVSA: Rezultatele verificărilor privind reziduurile de pesticide din fructele și legumele de import

fructe_77În perioada 10 septembrie — 16 septembrie 2016, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat 118 de transporturi de produse de origine nonanimală, importate din următoarele țări terțe: Turcia, Argentina, Egipt, China, Ucraina, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Zimbabwe care au însumat o cantitate de 2.358 tone.

Dintre acestea, 46 transporturi au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) și 72 de transporturi în Posturile de Inspecție la Frontieră: Constanța Nord, Constanța Sud, Galați, Albița, Moravița.

Din fructele și legumele verificate: ardei gras, roșii, fasole, lămâi, struguri, portocale, pomelo, prune, smochine, rodii, piersici, mere, gutui, avocado, usturoi au fost prelevate probe în vederea analizării în laborator pentru determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide.

Au fost prelevate și analizate 26 de probe la care nu s-au înregistrat depășiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide.