ANSVSA, măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane din România

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) își propune să ia în perioada următoare măsuri pentru a eradica total focarele de pestă porcină africană de pe teritoriul României, susține vicepreședintele instituției, Ioan Oleleu.

Într-un interviu acordat realizatorului emisiunii ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea, vicepreședintele ANSVSA a precizat că se așteaptă și adoptarea legii porcului în Parlament, pentru a se contura o direcție clară pentru sectorul creșterii porcului în România.

”Legea porcului, sub o formă sau alta, va fi nevoie să fie adoptată la nivel parlamentar, astfel încât să avem o viziune pe termen lung vizavi de ceea ce înseamnă creșterea porcului în România, un sector foarte important, un sector care suferă. Pesta porcină africană, chiar dacă evoluează într-o direcție bună, avem puține focare în momentul de față, iar prin acțiunile pe care vrem să le întreprindem în perioada următoare, ne propunem eradicarea acesteia la nivel național.

Va fi nevoie să așteptăm această lege, să știm exact în ce direcție mergem. Acest lucru nu se face doar de către ANSVSA; vorbim de politicile Ministerului Agriculturii și nu în ultimul rând, de politicile naționale”, a precizat Ioan Oleleu pentru AGRO TV.

Potrivit ultimei actualizări publicate de ANSVSA în privința focarelor de pestă porcină africană, la data de 19.05.2022 mai erau active 24 de focare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole