22 septembrie 2021 - 13:38

Inspectorii ANSVSA sunt în plină campanie de control. S-au dat amenzi de 350.000 de lei!

Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au desfășurat acțiuni de control, în săptămâna 26 iulie – 1 august, la 226 de unități de alimentație publică de pe Litoral, aplicând 38 de amenzi contravenționale în valoare de 348.600 de lei.

Acțiunea a avut loc în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Concret, au fost controlate: 94 de restaurante, 29 de unităţi tip fast – food, 25 de magazine alimentare, 12 laboratoare de cofetărie/patiserie, 15 unităţi de tip bufet, 7 braserii, 12 baruri, 10 beach-baruri, 4 unități tip bistro, 2 snack-baruri, 3 rulote mobile fast – food, 2 supermarketuri, 3 gelaterii, 4 pizzerii, 2 unități fabricare și comercializare produse congelate de patiserie, o cofetărie și o autoutilitară.

În urma acestor controale, s-au constatat nereguli cu privire la: manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, depozitarea neconformă a produselor alimentare, condițiile necorespunzătoare de igienă din spațiile de producție, precum și funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor (14 în valoare totală de 131.200 de lei), urmate de beach-baruri ( 5 în valoarea de 45.000 de lei), unități de tip fast-food (5 în valoare totală de 41.200 de lei), magazine alimentare (3 în valoare totală de 30.000 de lei), rulote de tip fast-fost (2 în valoare totală de 20.000 de lei), unități de tip bufet (2 în valoare totală de 20.000 de lei), pizzerii (2 în valoare totală de 20.000 de lei), unitate de tip bistro (1 în valoare totală de 10.000 de lei), bar (1 în valoare de 1.200 de lei), snack-bar (1 în valoare de 10.000 de lei), braserie (1 în valoare de 10.000 de lei) și o unitate de fabricare produse congelate de patiserie (1 în valoare totală de 10.000 de lei).

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.