29 mai 2022 - 03:18

ANSVSA, amenzi de 652.200 de lei în industria alimentară

Inspectorii Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au sancţionat cu 652. عربي اون لاين 200 de lei o serie de operatori economici care activează în industria agroalimentară, în sectorul produselor alimentare non-animale. Sancțiunile au fost aplicate pe durata unor acţiuni de control efectuate în luna septembrie, se arată într-un comunicat al ANSVSA transmis miercuri presei. الكسبرس

În documentul Agenției se menționează că acţiunile de control se realizează în baza Programului de supraveghere şi control pentru anul 2021 şi vizează operatorii din industria alimentară care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, pâinii şi produselor de patiserie, altor produse alimentare, băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume – fructe.

Astfel, pe parcursul lunii septembrie 2021, Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de la nivel județean şi al Municipiului Bucureşti au efectuat 10.542 de controale în unităţile din industria agroalimentară. لعبه بوكر

Inspectorii ANSVSA au constatat în urma controalelor o serie de neconformităţi, printre care: neconformităţi privind respectarea bunelor practici de igienă şi fabricaţie, incluzând neîntreţinerea igienică a spaţiilor de depozitare, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor tehnologice de producţie, lipsa vestiarului pentru angajaţi, neasigurarea stocurilor corespunzătoare de substanţe destinate operaţiunilor de dezinfecţie etc.; neconformităţi privind monitorizarea şi implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP; neconformităţi legate de asigurarea trasabilităţii şi conformităţii produselor alimentare (etichetare, buletine de analiză cu rezultate nesatisfăcătoare, ambalaj necorespunzător, produse expirate); neconformităţi privind personalul muncitor (neîntocmirea fişelor de aptitudini, neefectuarea cursului de igienă, lipsa echipamentului de protecţie, neatestarea stării de sănătate a personalului); alte tipuri de neconformităţi, precum desfăşurarea de activităţi neînregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, comercializare, neinformarea autorităţilor competente despre procedura de retragere a produselor neconforme de pe piaţă.

În timpul controalelor efectuate, s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator, urmărindu-se conformitatea produselor alimentarea, încadrarea calităţii acestora în limitele maxime admise privind prezenţa de reziduuri de pesticide, contaminanţi şi alte substanţele interzise în alimente.

De asemenea, au fost recoltate probe în vederea verificării conformităţii în ceea ce priveşte respectarea criteriilor microbiologice în alimente şi de pe suprafeţe/ustensile de lucru în unităţile de industrie alimentară.

În urma acțiunilor de control, inspectorii ANSVSA au dispus măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 652.200 de lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.