ANM: Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică în 12 județe

caniculabunsAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de caniculă, disconfort termic și instabilitate atmosferică pentru vestul țării, valabilă miercuri și joi.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 iulie, ora 14,00 — 14 iulie, ora 13,00, în Banat, Crișana, local în Maramureș, precum și în vestul Transilvaniei și al Olteniei va fi caniculă. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.
Din seara zilei de 13 iulie, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în regiunile vestice și sud-vestice. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 30 — 35 de litri/metrul pătrat.
Județele afectate vor fi Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.
În celelalte regiuni vremea va fi călduroasă, doar pe arii restrânse vor fi temperaturi în jurul valorii de 35 de grade și disconfort termic accentuat. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole