29 iulie 2021 - 05:59

ANM anunta fenomene de instabilitate. Ploi, vijelii si temperaturi anormal de scazute

Meteorologii anunţă ploi, vijelii şi temperaturi mai scăzute cu 8-9 grade în întrega ţară, începând de duminică, 3 mai, conditii meteo care se vor inregistra toată săptămâna care urmează.  

Sunt posibile  fenomene de instabilitate accentuată în nordul, estul şi centrul tarii, pentru că noaptea de sâmbătă spre duminică regiunile sudice să fie şi ele afectate de frecvente descărcări electrice, averse, ce pot avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător, cu aspect de vijelie şi, izolat, chiar căderi de grindină.

Duminică, instabilitatea atmosferică se accentuează mai ales în estul, sudul şi centrul ţării, iar vremea se şi răceşte. 18 grade doar în capitală, duminică la amiază.

Tendinţa este ca aproape pe tot parcursul săptămânii care urmează, local şi temporar, la scara întregii ţări, să se mai semnaleze astfel de manifestări ale instabilităţii atmosferice.

Abia către weekend-ul viitor, undeva spre 9-10 mai, deci spre finalul primei decade din lună, vor reveni  temperaturile mai ridicate comparativ cu normele perioadei. Totul se va inregistrat pe fondul instabilităţii astmosferice, care va fi prezentă local şi temporar aproape în toate zonele ţării, cam pe tot parcursul săptămânii viitoare.