Animale moarte aruncate în câmp! S-a declanșat o anchetă!

Mai multe resturi de animale aflate în descompunere au fost găsite pe un câmp din apropierea localităţii Borăneşti, judeţul Ialomiţa, iar poliţiştii şi comisarii de mediu au declanşat o anchetă, se arată într-o comunicare postată pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu.

Comisarii de mediu și poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa s-au sesizat în urma unor informații și filmări apărute pe pagina de Facebook a fostului şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu.

„Ialomiţa! Sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe câmp alături de deşeuri. Am chemat Poliţia Română! Nu a fost reţinut niciun autovehicul care descarcă deşeuri, chiar în faţa organelor de control. Faptele sunt infracţiuni, coordonate chiar de conducerea comunei. Dubele stau la rând să descarce organele animalelor. Peste 5.000 mp acoperiţi cu organe de animale, în plin soare. Miroase ca pe front, poate şi mai rău. Suntem în Europa?”, a scris Berceanu în postarea sa.

Potrivit reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, echipele de anchetă ajunse la fața locului au constatat că la circa 3 km distanţă de comuna Borăneşti, pe amplasamentul vechii platforme de depozitare deşeuri, pe o suprafaţă de circa 5.000 mp (250 m x20 m) sunt depozitate deşeuri menajere, ambalaje, deşeuri din construcţii si vegetale, precum și 3 cadavre de animale întregi, lână, piei de oaie și viscere, cel mai probabil de ovine. Polițiștii au ridicat crotaliile de la pieile de ovine, în scopul identificării de către DSVSA Ialomiţa a deţinătorilor acestora şi aplicarea legislaţiei specific, se mai scrie în informarea Gărzii Naționale de Mediu.

Sursa foto: Facebook/Garda Națională de Mediu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole