ANI A SESIZAT PARCHETUL PENTRU UN ALES LOCAL CARE A ÎMPĂRȚIT PĂȘUNILE LOCALITĂȚII

Agenția  Națională de Integritate s-a sesizat vizavi de Păușeriu Mircea, consilier local al orașului Broșteni, județul Suceava. 

Acesta, în calitate de consilier local, având un interes personal de natură patrimonială, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al orașului Broșteni ‘privind organizarea pășunatului în anul 2010’, în temeiul căreia a fost încheiat contractul de închiriere a terenurilor pentru pășunat între Consiliul local al comunei Broșteni și Asociația crescătorilor de animale ‘Ciobănașul’ Broșteni, asociație în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru și a deținut funcția de președinte.

Totodată, persoana evaluată a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al orașului Broșteni ‘privind menținerea contractului de închiriere încheiat între Consiliul local al comunei Broșteni și Asociația crescătorilor de animale ‘Ciobănașul’ Broșteni în forma inițială’.

Deși avea posibilitatea să anticipeze că o decizie prin care s-ar aproba închirierea pășunilor prezintă un avantaj pentru asociație, în cadrul căreia deține calitatea de membru (prin închirierea pășunilor, acesta a obținut venituri din folosirea și exploatarea acestora, respectiv din creșterea și vânzarea animalelor, venituri care au crescut patrimoniul personal), persoana evaluată nu a anunțat la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în problema respectivă și nu s-a abținut de la vot (a votat ‘pentru’).4.

Ulterior adoptării hotărârilor, în calitate de asociat unic și administrator al S.C. Pauseriu Med-Vet S.R.L., a încheiat două contracte de execuție lucrări de defrișări și de aducție apă cu Asociația Crescătorilor de Animale ‘Ciobănașul’ Broșteni — contracte încheiate în vederea aplicării măsurilor ce trebuiau respectate de crescători, pentru a putea beneficia de subvenții (deși cunoștea faptul că Hotărârea Consiliului Local al orașului Broșteni și contractul de închiriere pășune au fost anulate și astfel contractul era folosit ilegal pentru obținerea subvențiilor).

Astfel, deoarece există indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Păușeriu Mircea a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole