În ziua de astăzi, din ce în ce mai mulți fermieri români optează pentru creșterea vacilor de carne din rasa Angus, datorită calității cărnii pe care o oferă și a condițiilor relativ facile de care au nevoie pentru a se dezvolta optim. În urmă cu câțiva ani însă, erau puțini fermieri români care se gândeau la această rasă. Unul dintre pionierii în acest sens a fost fermierul Paul Cristescu,
După o vacanță în Danemarca unde a gustat pentru prima dată un steak de vită Black Angus, fermierul a fost determinat să aducă un astfel de produs și pe piața din România, iar în 2013 a importat 50 de vaci din Irlanda. Aproape un deceniu mai târziu, afacerea sa s-a dezvoltat frumos, iar odată cu ea s-a dezvoltat și sectorul bovinelor de carne în România.
”Când am luat eu animale, nu știa nici DSV-ul despre această rasă de carne, m-au pus să fac sală de muls. Am fost printre pionierii rasei, erau foarte puține animale. Acum, avem cele mai multe animale din rasa Angus din Europa. A fost ceva senzațional când am aflat, nu îmi venea să cred. Avem atâtea pășuni care stau și se degradează, ar fi păcat să nu punem niște animale pe ele”, a spus fermierul Paul Cristescu.
Întregul interviu realizat de Ovidiu Ghinea cu Paul Cristescu poate fi urmărit în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Portret de Fermier”, pe canalul de youtube AGRO TV: