ANCHETA DUPA CE UN URS A FOST IMPUSCAT DE CATRE UN CETATEAN STRAIN INTR-O PADURE DIN ARAD

Autorităţile silvice şi Poliţia au început o anchetă după ce un urs a fost împuşcat la o partidă de vânătoare organizată într-o pădure din judeţul Arad, unde prezenţa urşilor este foarte rară. Partida de vânătoare era organizată pentru mistreţi, însă unul dintre participanţi ar fi împuşcat din greşeală un urs de peste 200 de kilograme.

Direcţia Silvică Arad a început o anchetă după ce la o partidă de vânătoare organizată pe fondul Ocolului Silvic Gurahonţ, zonă deluroasă aflată la peste 100 de kilometri de municipiul Arad, a fost împuşcat un urs.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gelu Zdrenghea, a declarat joi pentru News.ro, că partida de vânătoare fusese autorizată pentru mistreţi şi au participat cetăţeni străini.

“Unul dintre participanţi ar fi confundat un urs cu un mistreţ şi l-a împuşcat. La ora actuală desfăşurăm o cercetare a evenimentului, împreună cu Serviciul Arme al Poliţiei”, a spus Zdrenghea.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, Viorel Agud, a declarat pentru News.ro că ursul avea pete 200 de kilograme, iar cadavrul a fot adus de poliţişti în noaptea de miercuri pre joi.

“Vom face o necropsie pentru a stabili ce armă s-a folosit la împuşcarea ursului, ce organe au fost afectate şi care sunt exact cauzele morţii, informaţii solicitate de Poliţie”, a spus Agud.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice Arad, prezenţa urşilor în zona respectivă este foarte rară, însă a fost semnalată în câteva rânduri în ultimii ani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole