ANAF a amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care își vindeau fructele în fața porții!

Doi inspectori ANAF din Deva au amendat cu câte 30.000 de lei mai mulți țărani care vindeau fructe în fața porții.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, a reacționat dur la adresa celor doi lucrători ai fiscului, declarând, într-o conferință de presă susținută vineri, că se simte rușinat că cei doi funcționari lucrează la ANAF.

„Doi nemernici, că nu-i pot numi inspectori Antifraudă. Îmi e rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF. Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda Deva au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timișoara toate cluburile fiscalizează toate veniturile, că toate marile restaurante fiscalizează tot ceea ce vând, că achizițiile intracomunitare din Arad sunt înregistrate și fiscalizate că în Caraș nu se mai face contrabandă cu alcool. Acești indivizi, că nu-i pot numi inspectori antifraudă s-au dus în luna octombrie și au dat patru amenzi în valoare de câte 30.000 de lei unor oameni, unor țărani care stăteau pe marginea drumului în fața casei lor și vindeau niște mere, struguri, având certificate de producători”, a afirmat Lucian Heiuș.

Potrivit șefului ANAF, pentru comerțul cu fructe cei patru au primit câte 10.000 de lei amendă, însă inspectorii i-au mai amendat cu câte 20.000 de lei, pentru că le-au găsit și trei litri de țuică. În total le-au dat amenzi de câte 30.000 de lei fiecăruia.
„Oamenii ăia stau în soare toată ziua ca să vândă niște produse, să-și completeze veniturile și vin acești nemernici care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă și care se duc să confiște kilograme de aur de la Strehaia… Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează la ANAF”, a mai spus Lucian Heiuș.

Președintele ANAF a mai anunțat că, în urma acestui incident, directorul general adjunct care coordonează antifrauda de la Deva a fost înlocuit, iar de luni Direcția de Integritate va cerceta modul în care cei doi inspectori își desfășoară activitatea.

Heiuș a ținut să transmită un semnal tuturor inspectorilor Antifraudă care procedează în acelaşi mod.

„O să fie – vă garantez – aspru sancţionaţi pentru modul în care înţeleg ei să-şi facă meseria şi nici măcar nu şi-o fac, ne fac de râs pe toţi care încercăm să facem lucrurile aşa cum trebuie în ANAF, în fiscul din România. Vreau să fie un mesaj clar pentru toţi inspectorii care se duc în control. Dacă nu sunt în stare şi nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să lupte cu marii evazionişti, să meargă să-şi caute de lucru în alte instituţii şi le semnez pe loc transferul”, a mai spus președintele ANAF.

În final, celor patru săteni amendați, Lucian Heiuș le-a transmis să facă plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare, arătând că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea acelor amenzi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole