ANA BIRCHALL CERE DEPUTAȚILOR SĂ ADOPTE URGENT PROPUNEREA LEGISLATIVĂ PENTRU MEDICI VETERINARI

Ministrul delegat al Afacerilor Europene, Ana Birchall, a depus la Biroul permanent al Camerei Deputaților o scrisoare prin care solicită adoptarea cu celeritate a mai multor acte normative primare de transpunere a unor directive restante ale Uniunii Europene. Dintre acestea, unele fac referire la sectoare care privesc agricultura.

Astfel, Ana Birchall atrage atenția că trebuie adoptate “în cel mai scurt timp posibil” proiectele privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, propunerea legislativă privind exercitarea profesiei de medic veterinar și completarea și modificarea Legii 95/2006 privind reforma din domeniul sănătății, proiectul de lege privind unele măsuri pentru îmbunătățirea exercitării pe teritoriul României a drepturilor conferite în contextul liberei circulații a lucrătorilor în cadrul UE (transpus din directiva europeană privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii din 2014)și  proiectul de lege pentru aprobarea OG nr. 38/2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți (aflată în dezbatere la Camera Deputaților).

Totodată, ea a atras atenția asupra  directivelor UE al căror termen de transpunere se va împlini în anul 2017, cu precizarea că actele normative primare care vor transpune directivele ar trebui să fie adoptate de Parlament în procedură de urgență, potrivit AGERPRES.