Ana Birchall: A returnat România Comisiei Europene 32 milioane de euro

Birchall_Ana (1)Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, a reluat solicitarea adresată ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, de a răspunde întrebărilor formulate în cadrul audierii din data de 27 iunie, la Comisia pentru afaceri europene și în adresele trimise ulterior care nu au primit răspuns:
Printre întrebările sale se numără şi una care face referire directă la fondurile pentru tinerii care muncesc în agricultură. Astfel, deputatul a vrut să ştie care este situația la zi a facturilor pe anul 2016 și valoarea facturilor achitate de către Autoritățile de Management din exercițiul financiar 2014-2020 pentru programele gestionate și coordonate direct, exclusiv de Ministerul Fondurilor Europene, nu pe programele de agricultură care nu sunt coordonate de către Ministerul Fondurilor Europene. „Procentul de 0,18% pe care îl tot invocați este în portofoliul Ministerului Agriculturii, nu în cel al Fondurilor Europene. Așa cum am cerut și în ședința Comisiei pentru afaceri europene din data de 27 iunie, vă solicit, în mod oficial, să ne puneți la dispoziție situația facturilor pe exercițiul bugetar 2014-2020 strict pentru programele coordonate de Ministerul Fondurilor Europene: către cine au fost plătite și în ce valori’.”, a afirmat Birchall
‘Tocmai pentru că opinia publică are dreptul să știe dacă România a returnat Comisiei Europene 32 milioane de euro reprezentând pre-finanțarea necheltuită din proiectul ?Schema de Garanții pentru Tineri’, îl rog pe domnul ministru să răspundă public dacă s-a returnat sau nu s-a returnat această sumă. Refuzul domniei sale de a răspunde, deși această întrebare i-a fost adresată de câteva săptămâni, confirmă informațiile aduse la cunoștința comisiei noastre și anume că într-adevăr România a returnat recent, la cererea Comisiei Europene, această sumă de 32 milioane euro. Domnul ministru are obligația să clarifice această informație”, a adăugat ea.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole