11 August 2022 - 20:04

Amenzi de peste 1 milion de lei, aplicate de Garda de Mediu. Inspectorii „au măturat” mai multe județe

Inspectorii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controale inopinate în județul Prahova, care s-au soldat cu amenzi de peste 1,1 milioane lei. Controalele s-au desfășurat timp de 5 zile, iar verificările au fost efectuate de echipe mixte venite din alte județe pentru reducerea la minimum a riscului corupției, a declarat directorul Gărzii Naționale de Mediu (GNM), Octavian Berceanu, conform ziare.com.

“Am dat un semnal foarte bun în Prahova referitor la modul în care instituțiile statului pot să-și facă treaba, dacă vor. (…) Am controlat, în mod special, zona de balastiere, operatorii economici care desfășoară activități de dezmembrare auto, de depozitare și de valorificare a acestora, pentru că aici avem și o sursă de poluare importantă. Rezultatele au fost pe masură, chiar neașteptat de bune. Cele 7 echipe care au acționat timp de 5 zile în județ au aplicat amenzi în valoare de peste 1.100.000 lei și au propus sistarea activității unor agenți economici”, a declarat directorul GNM.

Octavian Berceanu e de părere că aceste controale efectuate de echipe mixte, cu sprijinul Jandarmeriei și al Poliției, ar trebui să continue și să combată acte de corupție. În context, directorul GNM s-a arătat “impresionat” de “efervescența” activiștilor de mediu din județul Prahova, susținând că a primit foarte multe solicitări și petiții de la acestia.

De altfel, inspectorii Gărzii de Mediu au descins și în județul Iași. Au fost efectuate 21 controale soldate cu 27 amenzi în valoare totală de 274.000 lei și confiscarea a două autoutilitare.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole