Amenzi de 810.000 lei in Parcul Natural Munții Apuseni

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat sancțiuni de peste 800.000 lei și au facut 37 de sesizări penale pentru nereguli descoperite pe raza Parcului Natural Munții Apuseni.
frozen-1075829_1280
Controalele Garzii Nationale de Mediu in Parcul Natural Muntii Apuseni au inceput in luna august si au continuat pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Conform GNM, pe parcursul controlului, comisarii de mediu au primit o sesizare din partea unui grup de cetățeni ai comunei Pietroasa, privind modul de exploatare a zăcământului de granodiorit din cariera Valea Lazului. În urma verificărilor, cele două societăți care își desfășoară activitatea pe amplasamentul carierei au fost sancționate cu 60.000 de lei pentru blocarea accesului pe drumul forestier și construirea unui alt drum, fără autorizație, informeaza agerpres.ro
De asemenea, una dintre firmele vizate a fost amendată cu suma de 60.000 de lei pentru exploatarea carierei fără acte de reglementare, în timp ce a doua societate a primit o sancțiune de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu. În plus, în cazul ambelor companii, a fost aplicată măsura complementară de suspendare a activității până la obținerea actelor de reglementare, mai precizeaza aceasi sursa. Garda de Mediu a redactat si doua sesizari penale pentru mutarea cursului de apa situat in perimetrul carierei. In aceeasi speta a fost sanctionata si primaria comunei Pietroasa, din cauza faptului ca lipsea autorizatia de mediu pentru captarea apei, ce  deserveste locuitorii comunei. Valoarea amenzii este de 60.000 de lei.
Pe de altă parte, comisarii GNM au sancționat organizatorii unui concurs off-road cu amendă în valoare de 150.000 lei pentru faptul că participații au străbătut zone strict protejate fără să dețină avizul custozilor acestor arii.  În plus, au fost întocmite 35 de sesizări penale pentru construcțiile ilegale ridicate în zona de protecție integrală a Parcului Natural Munții Apuseni.
În luna august, ca urmare a constatărilor privind existența unor cantități de deșeuri îngropate în dolinele din zona strict protejată a parcului natural, comisarii GNM au efectuat un control de verificare a măsurilor dispuse anterior. Pentru nerealizarea măsurilor impuse cu privire la ecologizarea terenurilor deținute de primăriile Budureasa, Buntești și Lunca în zona parcului natural, acestea au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 220.000 lei.
Mai mult, Administrația Parcului a fost sancționată cu amendă în cuantum de 100.000 lei pentru faptul că nu a monitorizat aceste lucrări de ecologizare, menționează agerpres, citatand un comunicat postat pe siteul Garzii de Mediu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole