3 decembrie 2021 - 16:05

Amenzi de 137.500 de lei pentru comerciantii de fructe si legume

Inspectorii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au sancționat comercianții de fructe și legume cu amenzi în valoare de 137.500 de lei și 142 de avertismente. Sancțiunile au fost aplicate pentru abateri legate de etichetare.

Potrivit comunicatului MADR, verificările continuă în toate piețele agroalimentare din București și din țară, în depozitele en-gros, percum și în hipermarket-uri. Accentul se pune în special pe respectarea standardelor de etichetare, astfel încât consumatorii să poată beneficia de produse de calitate și etichetate cu toate elementele obligatorii: indicarea corectă a localității de producție, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a prospețimii acestora și a țării de origine și categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerț intracomunitar.

În cadrul Programului Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe și cereale, Autoritatea Națională Fitosanitară a analizat până acum 2.082 de probe, încă 34 aflându-se în lucru. Rezultatele analizelor arată că fructele și legumele din producția autohtonă întrunesc standardele de calitate și nu prezintă niciun fel de risc pentru consumatori.