Amendat cu 500 de mii de lei pentru că are prea mulți porci!

Un fermier din satul Turnu, Arad, a fost amendat cu aproape 500 de mii de lei de către Garda de Mediu pentru că deține mai mulți porci decât ar avea voie conform prevederilor legale.

Autoritățile din județul Arad, au primit mai multe plângeri din partea localnicilor din satul Turnu, împotriva unui fermier care deține în ferma sa mai multe suine decât sunt trecute actul de reglementare și nu respectă obligațiile privind planul de fertilizare.

În urma unei sesizări venite din partea cetățenilor din localitatea Turnu, o echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad s-a deplasat la ferma de porci din localitate unde au constatat nerespectarea prevederilor din Autorizația Integrată de Mediu deținută de agentul economic. Acesta a populat ferma cu un număr mai mare de capete porci decât cel prevăzut în actul de reglementare și nu a respectat obligațiile pe care le avea privind planul de fertilizare. A fost sancționat cu amendă de 500.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu, citați de aradon.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

11 COMENTARII

 1. Ticalosii de guvernanti ,parlamentari , europarlamentari si alti trantori cu puteri de conducere fac tot posibilul sa ruineze romanii care mai au un pic de ambitie de a munci .

  • Nu comentați, în necunostinta de cauza .Nici măcar nu e vorba de vreun fermier roman ,e o firma olandeza,care a construit un complex imens de porci ,în apropierea localității.Noi ,locuitorii ,am ajuns sa nu ne mai putem aerisi locuințele, din cauza mirosului pestilential emanat de dejecții, dejecții ce erau deversate pe terenurile din jurul satului.Nu va doresc sa ajungeți intr- o asemenea situație,încât sa aveți parte de un aer irespirabil, doar pentru ca investitorul a ales ca nu respecte niște norme ,pe care și le- a asumat în momentul în care a ales sa populeze aceste ferme.

   • Ana, iti dau mare dreptate, eu am doar 2 vecini crescatori de porci si nu pot aerisi, stau cu geamurile inchise ca la inchisoare. Am auzit ca nu se poate face nimic presupun ca agentii guvernamentali ai si ei parte de unele beneficii cu sorici acum de craciun asa ca e pacat sa intervina să-și ia bucata de la gura.

 2. 500000 lei amenda pentru ca au fătat mai mulți purcei . Asta nu este de bine ? Nu acesta este ambiția fermierului ?Poate ar fi trebuit o premiere ! Nu a respectat planul de fertilizare ! Și ?

 3. Ar trebui să nu plătească nimic și să conteste amenda. Mâine poimâine fenomenul se extinde : amendă că ai prea multe gâște, capre,vaci, oi sau pomi în grădină. Puteau sa-l avertizeze, că oricum omul îi vinde. Dar, vorba veche românească : tot în calul care trage dai cu biciul.
  Bună țară, rea tocmeală !

 4. Nu ati inteles, probabil ca stia fermierul sa mai ascunda din numărul animalelor pentru tranzactii la negru. Nu mai judecati gresit. Legea trebuie sa fie lege. Eu unul, in oras nu pot aerisi de multe ori din cauza mirosului de porci de la cocinele vecinilor, si au ei grija sa le puna asa incat vantul sa nu bata spre ferestrele lor. voi daca ati fi in aceeasi situatie nu ati mai fi îndrăgostiti de mirosul de balega, nu sunt porcii mei si nu am de ce sa sufar. Deci pentru mine unde e lege pentru asta consider că trebuie respectata.

 5. Conf L203 /2018 poate sa ii dea maxim ca va plati jumate din minimul prevazut de lege ,după ce bineînțeles o contestă și poate judecătorii o sa o transforme în Avertisment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole