Ambasadorul Japoniei, familiarizat cu standardul de calitate al produselor româneşti

irimescu_japoniaAchim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale l-a primit în 13 iunie 2016 pe E.S. Kisaburo Ishii, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei în România.  
În cadrul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu a făcut o descriere succintă a potenţialului de care dispune agricultura din România, punând accent pe domeniile care necesită eficientizare – tehnologizarea şi service-ul pentru maşinile agricole, managementul fermelor mici şi medii, crearea de cooperative în vederea valorificării produselor româneşti pe pieţele internaţionale.
Ministrul a subliniat faptul că îşi doreşte o îmbunătăţire a schimburilor comerciale între România şi Japonia, dar şi transfer de know-how de la specialiştii japonezi, pentru a creşte eficienţa în domeniile menţionate.
Ambasadorul Japoniei a precizat că este familiarizat cu standardul de calitate al produselor româneşti, referindu-se în special la miere şi produsele apicole, însă a menţionat că, în vederea stabilirii unor contacte de lungă durată între importatori japonezi şi producătorii din România este nevoie de constanţă. În acest sens, Excelenţa Sa a explicat că Japonia este interesată să investească în organizarea producătorilor români de miere, tocmai pentru a avea certitudinea că aceștia pot oferi marfă constant.
Referindu-se la discuţiile recent purtate la Bruxelles cu comisarul european pentru Sănătate și Siguranța Alimentelor, Vytenis Andriukaitis, ministrul Achim Irimescu a explicat că sectorul industrial de creștere a porcilor este interesat să poată participa la piața unică dar şi la cea internaţională, fără restricții, în urma evoluţiei favorabile a circulaţiei virusului pestei porcine clasice. În acest sens, comisarul european Vytenis Andriukaitis a fost de acord că trebuie schimbat statutul României cu privire la pesta porcină clasică, rămânând să se identifice soluţia legală optimă în cel mai scurt timp.
La finalul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu şi-a exprimat dorinţa de a primi în viitorul apropiat, în România, vizita omologului său din Japonia, pentru ca împreună să identifice soluţii pentru o cooperare mai bună între România şi Japonia.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole