Amânarea ratelor, doar pe hârtie! Realitatea unui fermier care a fost refuzat de bancă

Deși guvernanții s-au lăudat cu o serie de măsuri pe care le-au luat, în urma protestelor de la începutul acestui an, pentru a rezolva problemele fermierilor români, se pare că o parte dintre aceste măsuri au fost implementate doar teoretic, nu și practic.

Spre exemplu, cea mai arzătoare cerință a fermierilor care au ieșit în stradă a fost legată de amânarea ratelor. În acest sens, Guvernul a emis Ordonanţa de urgenţă nr. 4/2024, care se anunța a fi rezolvarea acestei probleme. Cu toate acestea, se pare că situația nu stă chiar așa în realitate, iar numeroși fermieri au fost refuzați de bănci când au făcut cereri pentru amânarea ratelor în baza acestei ordonanțe.

Unul dintre acești fermieri și-a prezentat situația în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Din acel protest, cea mai importantă ordonanță era cea de amânare a ratelor. Inclusiv domnul ministru Barbu ne-a spus în ultima zi, pe 2 februarie, la Guvern, că vor beneficia de acea ordonanță inclusiv contractele reziliate, executările, biletele la ordin, creditele și leasingurile. Or eu am aici o cerere făcută către leasingul de unde am o combină achiziționată, invocând acea Ordonanță de Urgență. Din păcate pentru mine, am primit răspuns negativ.

Eu cred că am trăit o mizerie mare și nu știu în ce măsură mă ajută pe mine lucrul acesta, în momentul de față. În afară de echivalarea categoriei B cu Tr1, nu văd niciun rezultat benefic. Am stat aproape o lună de zile la Afumați, și toți știm cum am stat acolo, iar asta este o bătaie de joc la adresa tuturor din partea autorităților. Nu mai suport mizeria asta.

Un ministru al acestei țări a spus că suntem asigurați de o Ordonanță de Urgență și banca îmi trimite că nu se poate, conform articolului 5 din acea ordonanță. Adică acea ordonanță are un articol care nu-mi dă dreptul acesta”, a precizat, pentru AGRO TV, Petre Tăroiu, fermier din județul Teleorman.

În acest context, fermierii sunt determinați să iasă din nou în stradă și să protesteze, spunând că acum chiar nu mai au nimic de pierdut.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole