Am rămas fără jumătate din pădurile virgine

Greenpeace organizează o tabără pentru protejarea pădurilor virgine din România.
greenpeace
Voluntari din România, Austria, Germania, Olanda, Ungaria, Croația, Finlanda, Belgia, Slovacia, Slovenia și Elveția inventariază în această perioadă una dintre puținele păduri virgine și cvasivirgine din țara noastră, scopul organizației Greenpeace, organizatoarea evenimentului, fiind acela de sublinia nevoia protejării prin lege a acestor păduri unice, amenințate cu dispariția. Tabăra se desfășoară pe malul lacului Vidraru, în bazinul râului Argeș, pană de curând era una dintre cele mai mari suprafețe acoperite cu păduri virgine și cvasivirgine.
„Aceste păduri sunt un patrimoniu natural inestimabil. Ele sunt parte din identitatea noastră și a întregii Europe și trebuie să fie protejate în beneficiul nostru și al nenumăratelor generații care ne vor urma”, a declarat Valentin Sălăgeanu, coordonatorul campaniei Greenpeace.
Legislația care lasă loc de interpretări permite că astfel de păduri se fie distruse și degradate cu o viteză incredibilă. Drept consecintă România a pierdut în ultima decadă aproape jumătate din pădurile sale virgine și cvasivirgine, potrivit estimărilor Greenpeace.
„Pentru că acest întreg patrimoniu natural inestimabil să fie salvat, cerem Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să impună un moratoriu pe orice fel de intervenții în pădurile virgine și cvasivirgine și să inițieze de urgentă un proiect național de inventariere a tuturor celor rămase pentru includerea lor în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine[ Ordinul MMAP nr. 1417/2016 privind constituirea Catalogului național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România] recent constituit. Pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO trebuie să fie introduse de urgentă și cu prioritate Catalog”, adaugă Sălăgeanu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole