VIDEO – AVERTIZARE! Alunecare de teren în curs pe o suprafață de aproape 30 ha

AVERTIZARE DE INTERES PUBLIC LOCAL, pentru locuitorii din BETERINGHEȘTI – BÂSCA ROZILEI și ARSELE

În zona Grihotiș – Beteringhești s-a produs o alunecare de teren, pe o suprafață considerabilă (estimare aproximativ 30 ha).

Primarul din Nehoiu, dl. Ionuî Milea, aduce unele lămuriri: „Cauzele sunt naturale, nu se raportează la intervenții umane – construcții sau amenajări – care să vicieze structura și profilul solului, dar natura exactă a lor nu o putem preciza fără un raport de specialitate.
Expertiza ne va îndruma către următoarea etapă, aceea a limitării și consolidării zonei.
Una dintre măsurile de necesitate pe care le-am luat a fost devierea cursului de apă al Izvorului Grihotiș Beteringhești, către zona Arsele.
Îi rog pe locuitorii din Arsele să nu intre în panică, deoarece devierea cursului nu presupune și mărirea debitului, astfel că nu se vor înregistra pagube sau disconfort.
Revenind la cauza care a determinat această măsură, vă pot încredința că situația este supravegheată și provizorie, iar în ceea ce privește limitarea acțiunii de alunecare, vom căuta cele mai bune soluții, împreună cu specialiștii în domeniu.

Alunecarea de teren de la Bâsca Rozilei, una dintre cele mai ample din județul Buzău, este monitorizată în permanență. Pământul a continuat să o ia la vale și pe timpul nopții trecute. Echipe de la ISU au fost trimise în zonă pentru supraveghere, chiar dacă alunecarea se manifestă departe de casele oamenilor și de drumurile publice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole