Alte două ferme lovite de pesta porcină africană – Mii de porci UCIȘI

Pesta porcină africană a scăpat complet de sub control în județul Buzău și se răspândește cu repeziciune atât în gospodăriile populației, cât și în fermele comerciale.

După ce săptămâna trecută un focar a fost depistat la cel mai mare crescător din județ, fiind vorba despre o fermă cu peste 8.300 de capete, din Glodeanu Siliștea, zilele acestea, pesta porcină africană a ajuns în alte două ferme comerciale. Este vorba despre o fermă din localitatea Cilibia unde sunt crescuți peste 2.560 de porci și o fermă din localitatea Stâlpu, unde sunt aproape 1.200 de capete de animale.

Potrivit autorităților, toate animalele din cele două exploatații lovite de pesta porcină africană vor fi sacrificate.

”În acest moment virusul a scăpat de sub control și asta este cauzat de gospodăriile particulare care nu își iau măsurile de siguranță. Ne vom trezi că rămânem fără carne de porc, doar vom importa. Doar astăzi am semnat hotărâre de CLCB prin care am dispus sacrificarea întregului contingent de porci din alte două ferme din județ unde a fost depistat virusul PPA. Sunt două ferme cu proprietari diferiți. La una dintre ferme s-au constatat în trecut deficiențe în măsurile obligatorii sanitar veterinare, dar, la cealaltă nu au existat abateri. Nu se știe de unde și cum a ajuns virusul în fermă”, a declarat prefectul județului Buzău, Silviu Iordache, la Focus TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole