Alimentele congelate, din înlocuitori de carne, au înregistrat creșteri ale vânzărilor de peste 20%

În contextul pandemiei, dar și ca urmare a bugetelor limitate, românii și-au pus în coșuri mai multe produse congejate decât anul precedent, dar mai ales mai multe produse congelate din înlocuitori de carne. Alimentele ambalate câștigă, de asemenea, teren, ca și mâncarea deja preparată, informează economica.net.

Pe durata pandemiei, românii au substiuit carnea congelată cu înlocuitori și carnea prospătă cu produsele procesate dar și cu alte tipuri de produse ambalate, arată o analiză a Departamentului pentru Agricultură (USDA) care coroborează propriile date cu cele ale unor companii de cercetare precum Euromonitor.

Potrivit sursei citate, din punct de vedere valoric, cea mai mare creștere, de 22%, a fost raportată la înlocuitorii de carne sub formă congelată (soia, tofu etc). Totodată, vânzările de carne procesată și fructe de mare au crescut cu nouă procente în termeni valorici, ajungând la 881 milioane dolari în 2020 și 14 procente în volum, până la 151.600 tone. Consumatorii au trecut, de asemenea, la produsele ambalate din cauza preocupărilor legate de igienă în contextul COVID-19.

Totodată, previziunile Euromonitor estimează că vânzările de carne procesată și fructe de mare vor ajunge la 1 miliard de dolari până în 2025.

“Vânzările înlocuitorilor de  carne sub formă congelată și păsări de curte congelate, carne roșie și fructe de mare sunt, de asemenea, determinate de cererea de produse convenabile care se aliniază unui stil de viață sănătos. Carnea procesată, refrigerată, rămâne cel mai bine vândut produs procesat atât valoric cât și în volum.

Aceste produse fac mult timp parte din gastronomia României și includ produse precum salam, cârnați, hot dog, șuncă, afumături și slănină”, se arată în analiza USDA.

Contextul pandemiei i-a determinat pe români să cumpere produse ambalate. Trendul este pozitiv și pe segmentul alimentelor ambalate, cu o creștere puternică a gustărilor (snacks), a ingredientelor pentru gătit și a meniurilor gata preparate.

“Modelele de consum din România tindeau deja spre aceste produse din cauza stilului de viață în schimbare, dar COVID-19 îi împinge pe consumatori să se schimbe și mai rapid. Se așteaptă ca tendința actuală de a consuma alimente sănătoase să continue, în timp ce produsele artizanale, în general, vor continua să fie percepute ca fiind de calitate superioară.

Preocupările permanente privind COVID și igiena sunt susceptibile să stimuleze un consum mai mare de alimente ambalate, chiar dacă aceste produse sunt percepute ca fiind mai puțin sănătoase. Sensibilitatea la creșterea prețurilor în rândul consumatorilor va prezenta probabil oportunități suplimentare de creștere pentru mărcile private”, relatează economica.net.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole