Alimentele au fost mai scumpe în octombrie

Creșterea de preț a fost dată de majorarea tarifelor la zahăr și lapte.
plantation-343915_1280
Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial a crescut ușor în octombrie, continuând tendința înregistrată din ianuarie, iar perspectivele pentru producția globală de cereale s-au îmbunătătit, a anunțat joi Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.
Lactatele au fost în octombrie cu 3,9% mai scumpe. În această situație s-a ajuns în urma faptului că în Uniunea Europeană a fost o cerere destul de ridicată de lapte și unt. Preţul zahărului a crescut din cauza faptului că în Brazilia și India producțiile au fost cu mult sub așteptări.
Pentru lunile ce urmează nimeni nu are curaj să se lanseze în pronosticuri, mai ales de când Donald Trump a fost ales ca președinte al Statelor Unite ale Americii. În octombrie, prețurile cerealelor au urcat cu 0,1% comparativ cu septembrie, iar FAO și-a îmbunătăâit estimările privind recolta mondială de cereale în sezonul 2016 — 2017, la 2,571 miliarde tone, cu 1,5,% mai mare decât producția record înregistrată în 2015.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole