Alimente expirate si amenzi de peste 50.000 lei. Controalele continua!

Au curs neregulile, dar și amenzile! 53.000 de lei a fost suma pe care patru agenți economici din Buzău au fost nevoiți să o plătească după ce în magazinele sau bucătăriile lor au ajuns inspectorii de la Protecția Consumatorului. O echipă format atât din reprezentanții județeni cât și din cei trimiși special de la București a verificat valabilitatea alimentelor ce ajung pe mesele buzoienilor dar și cât de bine sunt respectate regulile de siguranță alimentară . Ce au găsit inspectorii? Dezastru iar imaginile postate pe pagina de Facebook chiar de ANPC vorbesc de la sine.

Echipele mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov și ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Buzău au controlat operatorii economici din municipiul Buzău care comercializau produse alimentare și nealimentare.

În total, au fost verificați 12 operatorii economici, la 7 din ei înregistrându-se diverse abateri, ocazie cu care au fost dispuse 3 avertismente și 4 amenzi contravenționale, în valoare totală de 53.000 de lei. Printre neregulile găsite se numără lipsa inscripționării termenului de valabilitate la produse din pește; comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate depășit; neasigurarea condițiilor optime de depozitare, în conformitate cu regimul de temperatură indicat de producător dar și expunerea la vânzare a produselor fără etichete pe care se află elementele de identificare și caracterizare.

Nereguli au fost depistate și la jucării cum ar fi vânzarea unor produse aflate pe lista de alertă RAPEX ca fiind menționate pentru a fi interzise la comercializare în țările Uniunii Europene.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole