Alimente expirate, camere murdare, infiltrații de apă, acesta pare a fi turismul românesc. Ce a făcut ANPC

Turismul românesc se distinge prin servicii de proastă calitate la preţuri exagerat de mari. După litoral este rândul agenților economici de la munte să dea socoteală pentru cum își primesc turiștii. În urma controalelor ANPC efectuate în zonele turistice din Brașov și Prahova au fost aplicate amenzi de 95 de mii de lei. Trei agenţi economici sunt obligați să închidă până la remedierea problemelor.

Inspectorii au găsit produse alimentare expirate, depozitate în condiţii improprii sau alterate, camere de cazare murdare, cu infiltraţii, prize desprinse şi lenjerii de pat neigienizate.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, citat de tvr.ro, au fost verificaţi 22 de operatori economici din judeţele Prahova şi Braşov, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, respectiv şase amenzi, în valoare totală de 95.000 lei şi nouă avertismente. Au fost dispuse şi măsuri complementare, respectiv oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg de produse alimentare, în valoare de peste 5.000 lei şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru trei unităţi.

În ceea ce privește litoralul, nici aici situația nu este prea bună. Inspectorii care activează în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022” au dat amenzi de 443.600 lei lei în prima săptămâna de activitate, în urma unor acţiuni de control la 200 de unităţi de alimentaţie publică.

ANPC a organizat un comandament care să verifice în această vară cele mai aglomerate zone turistice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole