27 mai 2022 - 19:42

ALERTA METEO! Vijelii, ploi torentiale si grindina in toata Romania

Alertă meteo pe tot teritoriul României! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi torențiale, vijelii, intensificări ale vândului și chiar grindină, valabilă până miercuri, 26 august.

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată la munte, în regiunile vestice, nordice şi centrale, apoi şi în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20 litri pe metru pătrai și pe arii restrânse 40-50 litri pe metru pătrat.

Meteorologii mai informează că în regiunile sudice și sud-estice va fi caniculă, iar discomfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor ajunge la 34-35 de grade Celsius.

Vremea instabilă din ultimele luni le-a dat multe bătăi de cap fermierilor, care erau deja afectați atât de seceta pedologică extremă, cât și de criza provocată de pandemia de coronavirus. Aceștia s-au luptat zadarnic cu vremea urâtă și și-au văzut culturile inundate și solariile distruse de grindină.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.