Alertă meteo: ploi abundente și vijelii! Vezi cât durează vremea rea!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață mai multe alerte de vreme rea pentru următoarele zile.

meteo
Sursa: ANM

Astfel, o avertizare Cod galben vizează cea mai mare parte țării (vezi harta) în intervalul 31 august, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 10:00. Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, valabilă în intervalul 31 august, ora 12:00 – 1 septembrie, ora 10:00. Conform acesteia, în cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului vor fi perioade cu averse puternice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70-80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole