25 septembrie 2021 - 03:29

ALERTĂ METEO! Weekend-ul vine cu ninsori abundente și viscol în mai multe județe

Cod galben în 10 județe din România! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, o atenţionare Cod galben de ploi importante cantitativ şi ninsori abundente, valabilă de sâmbătă dimineaţa în zece judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 12 decembrie, ora 8:00 – 13 decembrie, ora 10:00, în nordul Munteniei şi în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică şi la altitudini mai mici de 1.700 de metri, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ şi se vor acumula peste 20 – 30 l/mp şi, izolat, 40 l/mp.

ANM mai precizează că în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Judeţele vizate de noua atenţionare sunt: Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.

Potrivit meteorologilor, temporar, va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice şi estice se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe alocuri 15 – 20 l/mp.