Alertă METEO în 7 județe – Cod Portocaliu de ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de vreme instabilă care intră în vigoare în perioada imediat următoare.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 04 noiembrie, ora 18 – 05 noiembrie, ora 18, va fi în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente. Avertizarea este valabilă în județele Timiș și Arad, în vestul județului Caraș-Severin, precum și în zona montană a județelor Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor. În aceste zone, va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

ANM mai precizează că în intervalul 04 noiembrie, ora 18 – 06 noiembrie, ora 10, vor fi ploi însemnate cantitativ în vestul și nord-vestul țării, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

De asemenea, în vigoare se află și o atenționare meteorologică de intensificări ale vântului, valabilă până astăzi, 4 noiembrie, ora 23. În zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în Banat și Crișana, cu rafale de 55…70 km/h.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole