ALERTA METEO! Cod portocaliu de furtuni si ploi abundente pana sambata

Furtuni și ploi abundente în mai multe zone din țară, în următoarele zile! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben și Cod portocaliu valabilă până sâmbătă dimineața în aproape toată țara.

Potrivit meteorologilor, un Cod portocaliu va fi în vigoare în intervalul 8 octombrie, ora 11:00 – 9 octombrie, ora 3:00, în judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna şi în zona de munte a judeţelor Prahova şi Braşov. În aceste zone, va ploua temporar abundent. Cantităţile de apă acumulate în zonele menționate vor depăşi 40 – 70 litri/mp.

De asemenea, în acelaşi interval de timp, în 18 județe din Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, Moldova, estul și sudul Transilvaniei și nord-estul Olteniei, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de vreme instabilă. În aceste zone vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 litri/mp şi, izolat, 40 – 50 litri/mp.

Meteorologii mai avertizează că un al doilea Cod portocaliu va fi valabil vineri, între orele 3:00 – 21:00, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. În zonele afectate va ploua temporar abundent, iar cantităţile de apă acumulate vor depăşi 40 – 70 litri/mp.

Totodată, în intervalul 9 octombrie, ora 3:00 – 10 octombrie, ora 3:00, judeţe din Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali sunt vizate de o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ.

- Publicitate -

Aversele torenţiale se vor manifesta în 11 județe, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp şi, izolat, 40 – 50 l/mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole