ALERTĂ în mediul rural! Autoritățile puse pe jar

Ca urmare a creșterii numărului înregistrat de îmbolnăviri in mediul rural, cu noul coronavirus din ultima perioadă, comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a emis noi restricții.

Din cauza depășirii pragului de 3/1000 de locuitori în comunele Budeasa și Brăduleț, aproape fiind și comunele Drăganu și Sălătrucu, au fost instituite măsuri suplimentare începând cu data de 20 octombrie. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, luni, interzicerea organizării unor evenimente tradiţionale, in mediul rural, care ar implica prezenţa unui număr mare de persoane, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, relatează Agerpres.

„Începând cu data de 20.10.2020, pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş se interzice organizarea şi desfăşurarea în spaţii deschise a oricărui eveniment şi/sau activitate tradiţională de tipul Focul lui Sumedru, Halloween şi alte asemenea, care generează aglomerări de persoane”, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Așadar, a fost restricționată afacerea agenților economici care desfășoară activități de comercializare a produselor alimentare și/sau a băuturilor alcoolice și nonalcoolice, dar și a sălilor de jocuri. Sunt interzise, de asemenea, pe întreg teritoriul județului Argeș organizarea de evenimente private: nunți, botezuri, aniversări. Iar purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și deschise. 

Totodată se interzice desfășurarea tradiționalei sărbători Focul lui Sumedru, eveniment specific al mediului rural din județul Argeș și nu numai, dar și altor activități specifice de Halloween. 

Aceleași măsuri au fost stabilite în urmă cu ceva vreme și în comunele Cicănești și Râca, unde în acest moment rata îmbolnăvirilor a scăzut, ceea ce înseamnă că suplimentarea restricțiilor a dat rezultate. Ca urmare, măsurile s-au mai relaxat în aceste zone din rural.

Autor: Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole