ALERTĂ de gripă aviară! Milioane de păsări sacrificate în țara de unde România importă masiv

Mai multe focare de gripă aviară înalt patogenă H5N1 au fost descoperite în Polonia, după ce virusul mai fusese depistat și în alte țări europene. Milioane de păsări au fost deja sacrificate, iar pagubele înregistrate de fermieri sunt drastice.

Potrivit autorităților poloneze, în jur de cinci milioane de păsări au fost deja sacrificate din cauza acestui virus periculos, care își face simțită prezența și în alte state europene precum Franța, Germania, Italia, Țările de Jos și Danemarca.

În ultima perioadă, virusul a fost depistat la ferme de păsări cu peste 650.000 de capete, informează Organizația Mondială a Sănătății Animală (OIE), citată de Reuters.

Din datele primite de autoritățile de la Varșovia, OIE a precizat că un număr de 5 focare, 4 la ferme de curcani şi unul la o fermă de pui de carne, au fost descoperite în estul Poloniei. Un alt focar a fost descoperit la o fermă de curcani şi gâşte din vestul ţării.

În momentul de față, Polonia este cel mai mare producător de carne de pasăre din Uniunea Europeană, reprezentând o sursă importantă de importuri inclusiv pentru România.

Potrivit specialiștilor, această variantă extrem de periculoasă de gripă aviară apare toamna, fiind transportată de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole