Alertă ANSVSA: TOBA DE PORC retrasă de la comercializare!

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță că Societatea Comercială Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului tobă de porc „Drag de România”.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, procedura de retragere de la comercializare a fost decisă ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

Retragerea de la comercializare se aplică pentru toba de porc din lotul/DLC 007041021 / 18.11.2021 și se va efectua în 107 magazine din țară, conform informării publicate sâmbătă de ANSVSA.

Specialiștii autorității sanitar-veterinare recomandă persoanelor care deţin produse din acest lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsul şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum, subliniază reprezentanții ANSVSA.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă, trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, deoarece ele pot indica listerioza, boala potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, se precizează în informarea ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole