Alerta ANM! COD PORTOCALIU de ploi torentiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de COD PORTOCALIU de ploi torențiale în intervalul 22 iunie, ora 10:00 până mâine, 23 iunie, ora 10:00. Fenomenele vizate în acest interval sunt: instabilitate atmosfericã accentuatã, cantitãţi de apã însemnate.

Sursa: ANM

În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în Moldova şi în zona montanã a Olteniei şi Munteniei vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantitãţi de apã de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi şi intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice şi grindinã. Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe mai multe artere din judeţele Neamţ şi Suceava, după ce aluviunile au ajuns pe carosabil.

După perioada codului portocaliu intră în vigoare o atenționare cod galben până miercuri, la ora 10.00 valabil în toată țara. ANM anunță că în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole