ALEGERI LOCALE PARȚIALE, ÎNTR-O COMUNĂ DIN ARAD RĂMASĂ FĂRĂ PRIMAR

În comuna Bocsig din judeţul Arad vor fi organizate alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar în data de 5 noiembrie, după ce edilul acestei localităţi a fost declarat incompatibil şi şi-a pierdut mandatul, potrivit AGERPRES.

Primarul comunei Bocsig, Ioan Florin Ciul, a fost declarat, în luna mai a acestui an, incompatibil prin decizie definitivă. Acesta şi-a pierdut mandatul de primar, atribuţiile sale fiind preluate de viceprimar până la organizarea alegerilor.

În luna mai a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Intergitate (ANI) în procesul cu Ioan Florin Ciul, primarul comunei Bocsig, procesul prin care acesta a atacat raportul de evaluare al ANI prin care era declarat incompatibil.

Potrivit unei decizii a ANI emise în urmă cu trei ani, Ioan Florin Ciul se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât simultan cu funcţia de primar, deţinea şi calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin „MCP” Întreprindere Familială.

Nemulţumit de decizia ANI, Ioan Florin Ciul a atacat-o la Curtea de Apel Timişoara şi a avut câştig de cauză, fiind anulat raportul de evaluare al ANI. Însă ANI a atacat decizia Curţii de Apel Timişoara la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, după mai bine de doi ani de la înregistrarea recursului, a stabilit că dreptatea se află de partea ANI.

În data de 5 noiembrie vor avea loc alegeri locale parţiale în 16 localităţi în care funcţia de primar a rămas vacantă, precum şi pentru alegea consiliului local într-o localitate, a decis Guvernul.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, potrivit căruia, cu 15 zile înainte de data alegerilor, respectiv pe 22 octombrie, începe campania electorală, care se încheie pe 4 noiembrie

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole