ALEGERI LOCALE PARȚIALE, ÎNTR-O COMUNĂ DIN ARAD RĂMASĂ FĂRĂ PRIMAR

În comuna Bocsig din judeţul Arad vor fi organizate alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar în data de 5 noiembrie, după ce edilul acestei localităţi a fost declarat incompatibil şi şi-a pierdut mandatul, potrivit AGERPRES.

Primarul comunei Bocsig, Ioan Florin Ciul, a fost declarat, în luna mai a acestui an, incompatibil prin decizie definitivă. Acesta şi-a pierdut mandatul de primar, atribuţiile sale fiind preluate de viceprimar până la organizarea alegerilor.

În luna mai a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Intergitate (ANI) în procesul cu Ioan Florin Ciul, primarul comunei Bocsig, procesul prin care acesta a atacat raportul de evaluare al ANI prin care era declarat incompatibil.

Potrivit unei decizii a ANI emise în urmă cu trei ani, Ioan Florin Ciul se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât simultan cu funcţia de primar, deţinea şi calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin “MCP” Întreprindere Familială.

Nemulţumit de decizia ANI, Ioan Florin Ciul a atacat-o la Curtea de Apel Timişoara şi a avut câştig de cauză, fiind anulat raportul de evaluare al ANI. Însă ANI a atacat decizia Curţii de Apel Timişoara la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, după mai bine de doi ani de la înregistrarea recursului, a stabilit că dreptatea se află de partea ANI.

În data de 5 noiembrie vor avea loc alegeri locale parţiale în 16 localităţi în care funcţia de primar a rămas vacantă, precum şi pentru alegea consiliului local într-o localitate, a decis Guvernul.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, potrivit căruia, cu 15 zile înainte de data alegerilor, respectiv pe 22 octombrie, începe campania electorală, care se încheie pe 4 noiembrie

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult