Alba: Zeci de curți și subsoluri inundate și un drum comunal surpat în urma unei ruperi de nori

inundatieZeci de curți și mai multe subsoluri au fost inundate în Roșia Montană, iar un drum comunal s-a surpat, rezultând căderea unui stâlp de electricitate în urma unor precipitații abundente înregistrate duminică, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, plutonier major Alina Marescu.
Potrivit unui comunicat de presă și în alte localități au fost semnalate unele probleme în urma fenomenelor meteorologice manifestate duminică pe raza județul Alba.
În Roșia Montană au fost inundate 50 de curți, 8 subsoluri și demisoluri și curtea școlii din localitate. De asemenea, drumul comunal s-a surpat în zona pieței, pe o lungime de zece metri și un metru lățime, rezultând căderea unui stâlp de electricitate. Din cauza apariției eroziunii unor poțiuni din zidul de sprijin, DJ 742 prezintă pericol de surpare.
De asemenea, în Gura Roșiei a fost inundat un subsol.
Nouă ofițeri și subofițeri de la Pichetul de Pompieri Câmpeni acționează cu trei autospeciale și o motopompă, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Abrud, care a intervenit de asemenea cu o autospecială, două motopompe, două buldo-excavatoare și un TAF. Totodată, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Roșia Montană a acționat cu 6 membri și 5 pompieri voluntari. Au mai intervenit, cu patru autospeciale, și șase polițiști.
În comuna Ampoița, au fost inundate o gospodărie și două subsoluri, aici acționând cu o autospecială doi subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia.
Din cauza inundării carosabilului, trei autovehicule au rămas blocate pe DJ 107 U, la Ceru Băcăinți.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Alba Iulia a intervenit cu o motopompă și trei voluntari în zona Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia, mai menționează sursa citată. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole