Alba: Sezonul brazilor confiscaţi

bradÎn apropierea Sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din Alba au confiscat deja zeci de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal. Oamenii legii continuă controalele pe teren, pentru depistarea unor astfel de cazuri.

La nivel naţional, amenzile depăşesc 300.000 de euro. Poate nu mulţi ştiu însă, că pe lângă cei care taie ilegal brazi, riscă sancţiuni şi cei care îi cumpără. Aceştia pot fi acuzaţi de contrabandă cu materiale lemnoase şi riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Cumpărătorul trebuie să verifice dacă pomul este marcat cu o ampretă dreptunghiulară specială în locul în care a fost tăiat şi să ceară vânzătorului factură fiscală, dar şi certificat de însoţire.
„Poliţiştii au constatat, la nivel naţional, 110 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic. Au aplicat 2100 de sancţiuni contravenţionale de peste 1.250.000 şi au confiscat 583 de metri cubi de material lemnos, 475 de pomi de Crăciun şi 1600 de kg de cetină de brad-molid”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, pentru digi24.ro,citat de alba24.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole