ALARMĂ în rândul localnicilor. Râul este alb ca laptele, cauza necunoscută!

Alertă într-un sat din Buzău după ce râul care trece prin localitate a devenit alb ca laptele. Oamenii din Albești au observat că apa din care își adăpau animalele și-a schimbat culoarea peste noapte. Este vorba despre un curs de apă pe care oamenii îl numesc Negreasca și care se varsă în râul Călmățui. Localnicii se tem să nu fie vorba despre o poluare.

Alarma dată de localnici a adus în zonă toți factorii de decizie în astfel de situații. S-au făcut verificări și s-au luat probe de la apă astfel încât să se decidă care ar fi cauza și mai ales dacă este vorba despre o poluare.

”O echipă formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău cât și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, UAT Smeeni și Inspectoratul de Poliție Județean au verificat o sesizare cu privire la apariția pe cursul de apă Călmățui, cât și Negreasca și al canalului ANIF a unei pelicule albe în zilele de 12-13 aprilie 2021.

Au fost prelevate probe de către reprezentanții ABA Buzău-Ialomița în vederea stabilirii valorilor indicatorilor de calitate ai apei, cât și ce substanțe ar putea conține acea peliculă.

Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediul – Comisariatul Județean Buzău au verificat și agentul economic care evacuează în canalul ANIF apele epurate cât și apele pluviale de pe platformă.

S-a constatat faptul că începând de sâmbătă, 10 aprilie se efectuau lucrări de decolmatare a cursului de apă Negreasca, cât și a canalului ANIF de către reprezentanții societății comerciale și de reprezentanții ABA Buzău-Ialomița.

Se vor continua verificările în vederea identificării sursei care a condus la aspectul albicios al apei pe cele două cursuri de apă, Călmățui și Negreasca. După primirea rezultatelor probelor de apă prelevate, se va stabili cu certitudine cauza și se vor impune măsuri conform legislației de mediu în vigoare. In timpul controlului pe cursurile de apă menționate anterior nu au fost identificate cadavre de specii de pești sau alte viețuitoare”, informează Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău.

râu

Sursa foto: Garda de Mediu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole