Semnal de alarmă la Guvern: Fermele zootehnice, în pericol din cauza lipsei de furaje!

Seceta cruntă care a lovit România ridică mari probleme nu doar din perspectiva producțiilor de cereale, ci pune pune în pericol și fermele zootehnice având în vedere că în multe judeţe ale ţării acestea nu mai pot alimentate cu porumb, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul ședinței de Guvern de miercuri, 27 iulie.

„Problema grea, însă, care se naşte aici, este problema zootehniei, dat fiind faptul că în multe judeţe ale ţării porumbul, ca şi furaj, nu mai poate alimenta fermele zootehnice care folosesc în raţia furajeră această cereală atât de necesară, motiv pentru care am dispus astăzi, în şedinţa operativă de la Ministerul Agriculturii (…), să luăm, să stabilim care sunt sursele de asigurare a furajelor, pentru a putea pune în legătură fermierii dintr-o parte în alta, în aşa fel încât fermele mari ale ţării să poată să furnizeze lapte pe tot parcursul şi să nu avem probleme din punct de vedere al alimentării cu acest produs”, a mai spus ministrul Agriculturii, notează AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole