28 octombrie 2021 - 15:21

Ajutorul național tranzitoriu va fi redus. Bugetele alocate pentru sectorul ovine-caprine și bovine

La sediul MADR a avut loc în această dimineață o conferință de presă susținută de către Adrian Oros.

Ministrul a anunțat o alocare de 700.000 RON pentru continuarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasa Mangaliță și Bazna.

De asemenea, ministrul Adrian Oros a precizat că ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) va fi mai redus în acest an, sumele alocate fiind:

  • pentru sectorul vegetal- plafon de 43,9 milioane EUR
  • pentru sectorul de ovine-caprine- 19,5 milioane EUR

Toate acestea sunt cuprinse în proiectul de HG care este în curs de avizare.

În încheiere, Oros a subliniat că pentru sectorul bovine, ajutorul național tranzitoriu, va fi o alocare de buget de 48 de milioane de EUR. 

”Am lăsat intenționat, separat, sectorul de bovine, care are o alocare de buget de 48 de milioane de EUR, pentru că vom avea la sfârșitul acestei săptămâni dar și la începutul săptămânii viitoare, o întâlnire finală cu mediul asociativ din acest domeniu pentru a stabili cum să alocăm acest ANT astfel încât acea dată istorică, pe o problemă veche, sau efectul acelei date istorice să fie cât mai mic. Cu alte cuvinte, să ajungă cât mai mulți dintre acești bani la cei care chiar au animale sau pe animalele cu adevărat existente. Avem mai multe variante de lucru dar acestea o să vi le comunicăm săptămâna viitoare” a fost declarația ministrului Oros.

Știre în curs de actualizare…