Ajutorul de minimis pentru LEGUME – Data la care intră banii în conturi

Plata ajutorului de minimis pentru susținerea producției de legume în spații protejate începe în data de 15 decembrie! Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros, într-o conferință de presă susținută la sediul MADR.

”Despre fostul program tomata se repetă în mod obsesiv a fost anulat. Nu, el a fost îmbunătățit la cererea legumicultorilor și a fost transformat în legume în spații protejate și nu sunt beneficiari aici doar cultivatorii de tomate, ci și de alte legume. Sunt 14.271 de beneficiari care au depus cererile până la 20.07.2021. Suma alocată a fost de 153 milioane lei. Cuantumul per beneficiar este de 2.210 euro. Plățile vor fi efectuate prin APIA începând cu data de 15 decembrie. În această perioadă se verifică eligibilitatea acestor cereri, pentru a nu mai avea surprize ca în alți ani, când au fost depuse cereri fictive”, a precizat Adrian Oros.

În plus, continuă și programul de minimis pentru cultivatorii de usturoi, derulat prin Direcțiile Agricole Județene. Și aici, plățile către beneficiari vor fi efectuate în luna decembrie.

”Continuă și ajutorul de minimis pentru susținerea producției de usturoi, deși unii spun că nu. Sunt 1.016 fermieri înscriși, bugetul alocat a fost de 15 milioane lei din bugetul național. Cuantumul este de 3.000 euro pe hectar, dar dacă plafonul este depășit, cuantumul se reduce proporțional. Plățile vor fi efectuate în luna decembrie prin Direcțiile Agricole Județene”, a mai subliniat Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole