8 decembrie 2021 - 14:13

Ajutorul de minimis pentru LEGUME, mai aproape de fermieri! Anunțul de la MADR

Vești bune pentru legumicultori! Ajutorul de minimis pentru susținerea producției de legume în spații protejate a intrat în linie dreaptă spre aprobare. Potrivit declarațiilor făcute de secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Marius Micu, pentru AGRO TV, proiectul de Hotărâre de Guvern a primit toate avizele necesare de la celelalte ministere, astfel că săptămâna viitoare va fi aprobat în ședința de Guvern.

”În ceea ce privește ajutorul de minimis pentru susținerea producției de legume în spații protejate, avem o veste bună. A luat și ultimul aviz inter-ministerial, cel de la Ministerul Justiției, ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca săptămâna viitoare să intre în ședința de Guvern. Banii respectivi există, noi am gândit inițial programul pentru ciclul I, însă întârzierea din procesul de avizare inter-ministerială ne-a făcut să regândim această schemă de sprijin pentru ciclul II și atunci ne adresăm producției obținute în extrasezon, după 1 noiembrie”, a precizat Marius Micu în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

Potrivit secretarului de stat MADR, ajutorul de minimis a suferit o ușoară modificare față de forma inițială, astfel că varza nu va mai fi inclusă între legumele pentru care se acordă sprijin financiar. Legumicultorii vor mai primi sprijin doar pentru culturile de tomate, castraveți, vinete, ardei gras și ardei capia.

”Această schemă de sprijin a fost inițial doar pentru tomate, însă am deschis-o pe cât posibil și către alte legume. E în primul an de implementare, își va produce efectele, iar consumatorul va găsi după 1 noiembrie producție autohtonă în piețe și magazine. Singura mențiune este că varza nu a mai putut fi inclusă în program, pentru că o găseam în producție în câmp la perioada respectivă. (…) Dosarele se vor depune după 15 iulie”, a mai explicat Marius Micu pentru AGRO TV.