Ajutorul de 25 lei/familia de albine pentru apicultori, PLATIT! Mesajul de la MADR

Apicultori, verificați-vă conturile! Potrivit consilierului personal al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, apicultorul Marian Irinei, ajutorul de minimis de 25 de lei/familia de albine a început să ajungă în conturile apicultorilor din mai multe zone ale țării. Suma totală alocată pentru această schemă de ajutor este de 37.651.700 lei. Au depus cerere pentru a beneficia de sprijin un număr de 16.296 apicultori, pentru un total de 1.506.068 familii albine, anunță MADR.

”Sunt informat de colegi din toată țara, pe grupurile apicole din România că începând de ieri, conturile apicultorilor au fost alimentate cu bani (e vorba de ajutorul de minimis). În cazul în care sunt județe care nu au făcut plățile către apicultori, vă rog să-mi scrieți pentru a verifica ce probleme sunt”, a scris consilierului personal al ministrului agriculturii pe pagina sa de facebook.

Potrivit semnalelor venite din țară către oficialul MADR, ajutorul de minimis a ajunt deja în conturile apicultorilor din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Brăila, Mehedinți, Olt, Vaslui, Cluj, Prahova, Botoșani, Hunedoara, Bihor, Sălaj, Bacău, Neamț, Teleorman, Călărași.

Reamintim că jutorul de minimis se acordă întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producţiei primare, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2020 asupra sectorului apicol”, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producţie. 

Ultima zi pentru depunerea cererilor pentru obținerea ajutorului de minimis a fost 15 septembrie.

Apicultorul Marian Irinei a anuțat, în urmă cu câteva zile, că plata ajutorului de minimi a început marți, 22 septembrie, după ce conturile Direcțiilor Agricole Județene au fost alimentate cu fondurile necesare.

”Știu că suma acordată nu este foarte mare, știu că nu acoperă în totalitate pierderile pe care le-am suferit cu toții ca urmare a fenomenelor meteorologice nefavorabile din acest an extrem de dificil, cu secetă, cu ploi, grindină, dar vreau să știți că MADR s-a gândit și la voi. Doamne ajută, pentru anul viitor, să avem un an mai bun! Să fiți sănătoși!”, a transmis oficialul MADR în urmă cu câteva zile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole