De la interdicție la ajutor pentru încălzirea cu lemne! Programul Casa Verde simplificat

Românii care apelează la încălzirea cu lemne a locuințelor ar putea primi un ajutor de la stat. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la TVR că va propune în coaliție acordarea unui sprijin de 150 de lei pentru fiecare metru cub de lemne cumpărate cu factură.

„Am pregătit un program de sprijin pentru cetățeni. Îl vom prezenta săptămâna viitoare coaliției. Vom propune 150 de lei sprijin pentru fiecare metru cub de lemn cumpărat cu factură, oficial. Vom propune ca toți cetățenii care cumpără lemn de foc să beneficieze de acest sprijin. Am vorbit cu STS-ul și pregătim un sistem informatic pentru implementare, depinde și de alocațiile bugetare, de resursele bugetare, dar sper că în cursul lunii septembrie acest program să se aprobe”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În ceea ce privește programul Casa Verde oamenii se plâng că dosarele lor sunt operate cu foarte mare greutate.

“Eu mă aștept la zeci de mii, poate sute de mii de cereri de înscriere în programul fotovoltaice și atunci și distribuitorii trebuie să se pregătească să emită aceste avize cât se poate de repede”, a mai spus ministrul.

Casa Verde, după modelul Rabla pentru electrocasnice

În cazul celor care vor să folosească panouri fotovoltaice, ministrul anunță simplificarea procedurilor programului Casa Verde, după modelul folosit la Rabla pentru electrocasnice.

- Publicitate -

„Avem bani în fondul de mediu pentru a continua programul. Ne-am propus ca până la sfârșitul anului 2024 să alocăm în jur de 4 miliarde de lei pentru sistemele fotovoltaice”, a adăugat Barna.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole