17 octombrie 2021 - 10:16

Ajutor pentru crescătorii de bivoli, care vor putea beneficia de sprijin cuplat și alte beneficii

Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania a emis un comunicat de interes pentru crescătorii de bubaline, pe care îl redăm integral:

ÎN ATENŢIA CRESCĂTORILOR DE BUBALINE DIN ROMÂNIA,

  Asociația noastră a fost recunoscută ca Societate de amliorare prin RECUNOAŞTEREA NR. 18/11.11.2020, aprobată de Conducerea ANZ prin Decizia nr. 704/127.11.2020, pentru întocmirea și menținerea Registrului Genealogic la rasa Bivol Romanesc, și, este acreditată din anul 2015 prin ACREDITAREA nr. 66, pentru determinarea calității genetice la bubaline, testarea performantelor si evaluare genetică, prin controlul performantelor producției de lapte. Prin aceste documente a fost aprobat Programul de ameliorare al rasei Bivol romanesc, Regulamentul de organizare și funcționare a Registrului Genealogic și Metodologia de lucru pentru testarea performanțelor.
  Ne adresăm tuturor crescătorilor de bubaline, care doresc să se înscrie în asociație, să înscrie bubalinele în Programul de ameliorare a rasei, în vederea efectuării testării performanțelor și înscrierii în Registrul genealogic a bubalinelor pe care le au în exploataţie, bivolite care au cel puțin o fătare înregistrată în RNE, juninci și tineret bubalin peste 2 ani, în vederea accesării sprijinului cuplat în zootehnie, sprijin ce se acordă de la 1 la 100 capete înscrise intr-o exploatație, și a ajutorului de stat pentru animale locale în pericol de abandon și pe cale de dispariție și a altor facilități: certificate zootehnice, participarea la lucrări de ameliorare, încadrarea bubalinelor în piramida ameliorarii.
  Rugăm pe cei care doresc, să ne contacteze la nr. de telefon 0748168985 – Pop Alexandru și 0740589396 – Chereches loan, sau la adresa de e-mail : acb_transilvania@yahoo.com, pentru a le pune la dispoziție actele necesare înscrierii.

PREŞEDINTE ACBT DEJ, CĂLIN ANDREI ZANC