Ajutor de stat de un milion EUR pentru a sprijini crescătorii de porci

Comisia Europeană a aprobat un sistem luxemburghez de un milion de euro pentru a sprijini crescătorii de porci, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) active în sectorul producției de porc în contextul focarului de coronavirus.

Schema a fost aprobată în cadrul cadrului temporar al ajutoarelor de stat. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe de până la 40.000 EUR pe fermă. Măsura urmărește să ajute crescătorii de porci să abordeze parțial pierderea de venituri pe care au suferit-o din cauza crizei sanitare provocate de coronavirus. Mai precis, schema vizează să le permită să plătească cheltuielile financiare ale fermelor lor pentru ultimul trimestru al anului 2020 și primul trimestru al anului 2021.

Comisia a constatat că schema luxemburgheză este în conformitate cu condițiile cadrului temporar. În special, (i) ajutorul nu depășește 225.000 EUR per beneficiar, astfel cum este prevăzut în cadrul temporar pentru companiile active în sectorul agricol primar; și (ii) ajutorul în cadrul schemei poate fi acordat până la 31 decembrie 2021. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3). (b) TFUE și condițiile stabilite în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema conform normelor UE privind ajutoarele de stat.

Mai multe informații despre cadrul temporar și alte acțiuni întreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al pandemiei de coronavirus pot fi găsite aici. Versiunea neconfidențială a deciziei va fi pusă la dispoziție cu numărul cazului SA.62239 în registrul ajutoarelor de stat de pe site-ul web al concurenței, odată ce au fost soluționate orice probleme de confidențialitate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. in timp ce dsva-ul da legi pentru distrugerea definitiva a taranului,jmecherii cu crescatoriile mari de porci primesc bani,bravo UE bravo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole