Ajutor de minimis, TERMEN LIMITĂ – 15 iulie!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) atrage atenția fermierilor interesați de schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum” că termenul limită de depunere a cererilor de înscriere și a documentelor însoțitoare este 15 IULIE 2022.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, în sumă 15.000.000 lei, reprezentând echivalentul a maximum 3.000.000 euro și se asigură din bugetul MADR pe anul 2022.

Valoarea  maximă  în  euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 200  euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Valorificarea producției se face până la data de 29 noiembrie 20022 inclusiv.

Categoriile de fermieri cărora li se aplică sprijinul prevăzut prin prezenta hotărâre sunt:

– producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;

– producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale;

– producători agricoli persoane juridice

Pentru a obține acest ajutor de minimis, fermierii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative de eligibilitate:

  1. a) să dețină o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha;
  2. b) să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 29 noiembrie a anului de cerere;
  3. c) să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu cartof de consum în anul 2022;
  4. d) să facă dovada producției realizate prin documente justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole