Ajutor de minimis de 200 euro/ha, aprobat! Când se depun cererile

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 22 februarie, schema de ajutor de minimis de 200 de euro/ha pentru susținerea producției de cartof de consum, pentru anul 2024.

Suma totală alocată schemei de ajutor de minimis este de 11.483.880 lei (echivalentul a maximum 2.309.010 euro), iar cuantumul maxim al ajutorului de minimis de 200 euro/ha se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

Beneficiarii schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum” pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăți agricole și producători agricoli persoane juridice.

Principalele condiții pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii pentru a obține sprijinul financiar sunt următoarele: să utilizeze o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv și să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha, până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Cererile de înscriere în program trebuie depuse începând cu data intrării în vigoare a actului normativ și până la cel târziu data de 20 mai a anului de cerere inclusiv.

De reținut că pentru a beneficia de sprijinul acordat prin această schemă de ajutor de minimis, solicitanții trebuie să depună următoarele documente justificative: copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare până la data de 20 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Verificările în teren se realizează de către DAJ și APIA, cu cel puţin 10 zile înainte de recoltare, în baza notificărilor solicitanților ajutorului de minimis.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole