26 mai 2022 - 05:19

Ajutor de CRIZĂ pentru fermierii români! Decizia luată ASTĂZI la Bruxelles

Fermierii români vor primi niște ajutoare suplimentare în condițiile crizei care se materializează în ultima vreme, în contextul războiului din Ucraina.

Potrivit europarlamentarului Carmen Avram, membră a Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski a anunțat astăzi noile măsuri de sprijin pe care statele membre pot să le ofere fermierilor. Printre acestea se numără un ajutor de 25 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, la care România va adăuga încă 50 de milioane de euro din bugetul de stat.

De asemenea, fermierii români vor putea cultiva plante proteice pe acele suprafețe pe care erau obligați să le lase necultivate.

”Cu doar câteva minute în urmă, Comisarul pentru Agricultura a anunțat măsuri de sprijin pentru fermieri:
– 500 de milioane de euro de la bugetul UE – din care Romania, se pare, ar primi 25 de milioane de euro – cu obligația ca statele membre să completeze suma cu 200% din bugetul de stat;
– folosirea suprafețelor scoase din producție pentru cultivarea plantelor proteice
– continuarea ajutorului de stat, la fel ca în perioada de pandemie”, a anunțat Carmen Avram.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.